Μπεκρή μεζέ Σμύρνης με ρύζι
2 κιλά μπούτι μοσχαρίσιο
1 1/2-2 κιλά κρασί Μπρούσκο μαύρο
Ανάλογο βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2-2 κουταλιές πελτές ντομάτας
1 κουτί μικρό ντοματάκια
Αλάτι-πιπέρι
Πιπέρι ολόκληρο
Μοσχοκάρυδο,ρίγανη,κανέλα,δάφνη,θυμάρι,μπαχάρι
Λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λίγο καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους (αφού αφαιρέσουμε τα λίπη, πέτσες, νεύρα,
που θα βράσουμε με λίγο κρεμμύδι και με το ζουμί αυτό θα κάνουμε λίγο πιλάφι για γαρνιτούρα),
το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, το κρασί και το αλεύρι και τα αφήνουμε
να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Αν χρειαστεί, βάζουμε ακόμη λίγο κρασί όχι νερό.
Σερβίρουμε με ρύζι.
Πηγή : www.radicio.com
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;