Μερίδες: 4
Υλικά
1 κιλό μύδια φρέσκα
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένετε τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό τρίβοντάς τα με σκληρή βούρτσα. Αφαιρείτε τα γένια τους τραβώντας τα με το χέρι και αφήνετε τα μύδια για 1 ώρα περίπου σε μια λεκανίτσα με νερό για να φύγει η άμμος.
Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 3-4 δάχτυλα νερό. Προσθέτετε τα μύδια, στραγγισμένα, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και τα αχνίζετε για 7 λεπτά και να ανοίξουν. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάτε και βγάζετε από τα υπόλοιπα το ψαχνό τους. Περνάτε το ζωμό από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και κρατάτε στην άκρη περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού για τη σάλτσα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε με σπάτουλα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό των μυδιών, τη μουστάρδα διαλυμένη σε ελάχιστο νερό και πιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρά.
Προσθέτετε τη φέτα και τα μύδια και ανακατεύετε τη σάλτσα για 1-2 λεπτά πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά τα μύδια και να λιώσει ελαφρά η φέτα. Σερβίρετε τα μύδια σε πιατέλα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή : icookgreek.com
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;