Υλικά συνταγής
Πλένουμε και τρυπάμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Σε ένα τηγανάκι που έχει κάψει με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το μπέικον και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις χαράζουμε στη μέση χωρίς όμως να τις κόψουμε. Με ένα πιρούνι πιέζουμε το εσωτερικό τους και γεμίζουμε το κενό με το μείγμα του τηγανιού.
Κόβουμε το ταλαγάνι σε λεπτές φέτες και το απλώνουμε επάνω από το κρέας. Το βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για περίπου 5-10′ να πάρει χρώμα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;