Τη συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ευγενία Βαρδουλάκη. Φαίνεται ιδιαίτερα νόστιμη και θα την μαγειρέψουμε με την πρώτη ευκαιρία. Περιμένουμε και τις δικές σας εντυπώσεις!Συστατικά
1 πακέτο λαζάνια
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι, φρέσκο κατά προτίμηση όταν είναι στην εποχή του
1 κρεμμύδι μέτριο
200γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για τη μπεσαμέλ
1 ½ ποτ. γάλα
2-3 κουτ. κορν φλάουρ
3-4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουτ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
Tρόπος παρασκευής συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε στο σπανάκι.
Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε και το μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα.
Καλό είναι να έχει κρατήσει λίγα υγρά το σπανάκι διότι θα βοηθήσει να μαλακώσουν τα λαζάνια στο ψήσιμο.
Έπειτα αφήνουμε το σπανάκι σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Όταν πάρει χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε το σπανάκι, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.
Σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, μια στρώση λαζάνια και εν συνεχεία τη μισή γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση λαζάνια και γέμιση.
Καλύπτουμε στο τέλος με τη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 175-180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό και σερβίρουμε.
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;