Κοτόπουλο ψητό με πικάντικη μαρινάδα

18 Φεβρουαρίου 202016:30

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα μπολ, προσθέτουμε το καυτό νερό και τις αφήνουμε να μουσκέψουν για μισή ώρα.
  • Στραγγίζουμε τα λαχανικά και κρατάμε το ¼ από το ζουμί σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες, τις πιπεριές (αφού τις καθαρίσουμε από τα σπόρια), τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και το υγρό που έχουμε κρατήσει και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, αφού φυλάξουμε χωριστά περίπου μία κουταλιά της σούπας.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε στο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες, σκεπασμένο. Καλό θα ήταν να τα γυρίσουμε μία φορά όσο θα βρίσκονται στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου και βάζουμε το κοτόπουλο στη σχάρα, αφού το αλείψουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει στην άκρη (όχι αυτή στην οποία μαρινάραμε το κρέας).
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά γυρίζοντάς το συχνά.
  • Στα μισά του ψησίματος (σε περίπου 10 λεπτά), με ένα πινέλο το αλείφουμε πάλι με τη μαρινάδα που έχουμε φυλάξει.
  • Γαρνίρουμε με τις λιαστές ντομάτες, το κόκκινο τσίλι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Το κοτόπουλο αυτής της συνταγής μπορεί να ψηθεί και σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά. Καλό θα ήταν να το γυρίσουμε μία με δύο φορές και την πρώτη φορά να το αλείψουμε με τη μαρινάδα.

akispetretzikis.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr