Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄
Διαδικασία
Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κοτόπουλο, ίσα να αλλάξει χρώμα, χωρίς να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή λίγο – λίγο το ιδιότυπο αυγολέμονο, ανακατεύοντας με κουτάλα.
Εάν χρειαστεί, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, για λίγο, ίσα να δέσει το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει. Το αποτέλεσμα είναι μια παχύρρευστη λευκή σάλτσα. Μπορεί να σερβιριστεί με πλιγούρι ή άγριο ρύζι.
Τι πίνουμε Λευκό κρασί φυσικά, ένα Chardonnay ή ένα χαρμάνι που να βασίζεται σε αυτό.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;