Υλικά
1 παπάκι περίπου 2-2,5 κιλά
2 κουταλάκια αλάτι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλιτζ. βραστό νερό (1/2 λίτρο)
2 κουταλιές μέλι
Για την πικάντικη σος πάπιας:
1/2 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
1/8 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
2 κουταλιές ξηρό σέρι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά τσίλι σος
1 κουταλιά σόγια σος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1. Τρίβουμε το παπάκι μέσα κι έξω με αλάτι, το γεμίζουμε με τα κρεμμύδια και δένουμε μαζί τα πόδια. Το τοποθετούμε σε σχάρα πάνω σε ταψί. Αναμιγνύουμε το βραστό νερό με το μέλι και το χύνουμε πάνω από το παπάκι, αφήνοντας το νερό να τρέξει μέσα στο ταψί (το παπάκι δεν πρέπει να βρίσκεται μέσα στο νερό, αλλά στη σχάρα από πάνω.) Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 C για 1 ώρα. Τρυπάμε το δέρμα για να στραγγίξει το υπερβολικό λίπος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το παπάκι να γίνει βαθύ σκούρο και οι χυμοί να τρέχουν καθαροί, για 1-1,25 ώρες ακόμη. Το βγάζουμε από τον φούρνο.
2. Αυξάνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200 C. Τρίβουμε το παπάκι με πικάντικη σος πάπιας, το επαναφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά. Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε την υπόλοιπη σος σαν ντιπ για το κρέας. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες μανταρινιού.
Πηγή: yumyum.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;