Αρωματικό κέικ με καφέ και σοκολάτα. Ένας συνδυασμός σε στέρεη μορφή που συνοδεύει ιδανικά τα ίδια στοιχεία όταν σερβίρονται σε ποτήρι ή φλιτζάνι.
Συστατικά:
1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. κανέλλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/2-1 κ.γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 φλ. γάλα
1 κ.γλ. στιγμιαίος καφές
1/2 κ.γλ. βανίλια
1/2 φλ. βούτυρο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στεγνά υλικά.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά πολύ καλά.
3. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
4. Βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
4. Λιώνουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
5. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και την κρέμα αναμειγνύοντας καλά.
6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά.
7. Αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο κακάο.
Πηγή: gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;