Κεφτεδάκια με Σάλτσα Κάρυ
Υλικά
500 γρ. κιμάς βοδινό
2 κουταλάκια κάρυ σκόνη
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 – 6 μικρά καρότα τρυφερά
3 – 4 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο και λάδι
Ζωμός βοδινού
Προετοιμασία
Βάζουμε τον κιμά σ’ ένα σκεύος και προσθέτουμε μια πρέζα κάρυ, αλάτι, πιπέρι, το αυγό χτυπημένο και τη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε , τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα βγάζουμε στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα καρότα και τα κεφτεδάκια .
Σκεπάζω τα κεφτεδάκια με τον χλυαρό ζωμό και τα άφηνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά.
Διαλύουμε το υπόλοιπο κάρυ και μια κουταλιά αλεύρι σε λίγο νερό. Προσθέτουμε στο μέιγμα λίγο – λίγο από το ζωμό του φαγητού μέχρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με προσοχή μέχρι δέσει η σάλτσα.
Τα σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ζεστά
Πηγή : syntages-mageirikhs.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;