kapsala

Καψάλα

30 Ιουνίου 201216:00

kapsalaΕίναι μια συνταγή παλιά , που έχει τις ρίζες της την περίοδο μετά το μάζεμα των ελαιών . Τα παλαιότερα χρόνια , τον μήνα Οκτώβριο , τα ελαιοτριβεία δούλευαν νύχτα – μέρα .


Τα πιτσιρίκια μετά από μία κουραστική μέρα , κατέληγαν εκεί κρατώντας μια μεγάλη φέτα ζυμωτού ψωμιού . Το ψωμί ψηνόταν στα κάρβουνα του ελαιοτριβείου , που χρησιμοποιούσε ζεστό νερό για το ξεθέρμασμα του πολτού του καρπού της ελιάς .

Μετά το βουτούσαν σε μία τζάρα γεμάτο αγουρέλαιο , το έστυβαν και πρόσθεταν ένα λεμόνι και αρκετό αλάτι . Δεν υπήρχε νοστιμότερο ψωμί .  

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr