Υλικά
Καταϊφι 500 γρ
Τρούφα σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ 50 γρ
Για την κρέμα
Γάλα 2 λίτρα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 200 γρ
Ζάχαρη 250 γρ
Βούτυρο 200 γρ ή μαργαρίνη
Καταϊφι 500 γρ
Τρούφα σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ 50 γρ
Οδηγίες
Σε βουτυρωμένο ταψί ανοίγουμε το καταϊφι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Παράλληλα βράζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 7-8 λεπτά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βγάζουμε το καταϊφι από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα ,την ζάχαρη,το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθούν, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγα από τα ψημένα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κρύο καταϊφι. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και την τρούφα. Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει η κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή και από την προηγούμενη μέρα). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Πηγή : chefoulis.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;