Αν βρείτε φρέσκα, μεγαλούτσικα καλαμάρια σίγουρα το φαγητό αυτό θα είναι πολύ διαφορετικό. Ωστόσο αν γνωρίζετε να αγοράσετε καλά κατεψυγμένα η συνταγή αυτή δε θα σας απογοητεύσει με την ένταση της γεύσης της, και τα αρώματα της!Συστατικά:
500 γρ. καλαμάρι φιλέτο
1/2 φλ. τυρί φέτα τριμμένη
1 μέτρια ώριμη σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
3 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Ξεπαγώνουμε το καλαμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Το πλένουμε και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τα πλοκάμια τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα κρατάμ στην άκρη.
Ανακατεύουμε προσεκτικά τη φέτα με την ντομάτα και το μαϊντανό και γεμίζουμε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση.
Κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια πιέζοντάς τα προς τα μέσα .
Αλείφουμε τη σχάρα με λίγο λάδι, αείφουμε και τα καλαμάρια και τα ψήνουμε προσεκτικά από όλες τις πλευρές για7-10 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος και την ένταση της φωτιάς.
Φροντίζουμε να μην παραψηθούν γιατί θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.
Συνοδεύουμε με ανάμικτη πράσινη σαλάτα.
Πηγή : gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;