– Irish Moss… Τι είναι πάλι αυτό; – Πρόκειται για ένα δυσεύρετο ερυθρό φύκι. – Και βάζετε βρωμερά φύκια μέσα στα γλυκά;
– Πολύ συχνά στον μαγικό κόσμο της ωμοφαγίας χρησιμοποιούνται τα φύκια ως φυσικοί σταθεροποιητές. Έτσι χρησιμοποιούνται λιγότερα κάσιους, η κρέμα δένει και τα γλυκά γίνονται πιο ανάλαφρα. Κι επειδή «η γνωριμία διώχνει την προκατάληψη» φτιάξτε για αρχή κάτι απλό. Τάρτα κεράσι!
Πλούσια σε ιώδιο, θείο και βιταμίνες D και Β12. Έχουν αποδοθεί πολλές ευεργετικές ιδιότητες, στο φύκι αυτό μετά μετά από μελέτες όπως ότι βοηθάει στο αναπνευστικό, στην πέψη, στην λειτουργία του θυροειδή, στην απώλεια βάρους, στην πίεση του αίματος, στο δέρμα και στην εγκυμοσύνη.
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
Βάση:
Βάζουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα στη βάση της φόρμας και το πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας.
Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά για το γέμισμα στο μπλέντερ όλα μαζί και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε: 1+3/4 cups κεράσια και λίγο αλάτι και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Το μεταφέρουμε σε ένα μπώλ και προσθέτουμε 2+1/4 cups μικρά κομματάκια κερασιού.
Ανακατεύουμε και το προσθέτουμε πάνω από τη βάση.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Ποσότητα: 1 τάρτα 23 εκ.
Για μια τάρτα 23cm:
Βάση: 3 φλ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και μέλι ή αγάβη τόσο όσο να δέσει.
Για το γέμισμα:
60 γρ. Irish Moss (πλυμένο και μουλιασμένο για 24Ω)
1/2 φλ. + 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ. + 2 κ.γ. μέλι ή αγάβη
4 Τ εκχύλισμα βανίλλιας
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;