H συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και χρειάζεται μόνο ένα τηγάνι.
Συστατικά
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
20-30 γρ. φρέσκο τζίντζερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κ.σ. απαλό κάρυ σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
χυμό και ξύσμα από 1-2 λάιμ
3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος με δέρμα χωρίς κόκκαλο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. γάλα καρύδας
1 κ.σ. μέλι
φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με
ρύζι μπασμάτι
αμύδγαλα φιλέ
φέτες λαιμ
αλάτι
πιπέρι.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χοντροκόμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ (παίρνουμε μόνο ότι βγαίνει από την ξύστρα και όχι ότι μένει πάνω) το ελαιόλαδο, το απαλό κάρυ, αλατι και πιπερι και ξύσμα από 2 λάιμ..
Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτία ένα βαθύ τηγάνι να κάψει.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες 2 x 2 εκ., το προσθέτουμε στην μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το κοτοπουλο στο τηγάνι, άμα δούμε ότι είναι πολύ στεγνό το τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τον χυμό από 1-2 λάιμ.
Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά.
Αφού η σάλτσα μας έχει πήξει αλλά όχι εξατμιστεί αφαιρούμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και ανακατεύουμε.
Χοντροκόβουμε κόλιανδρο και ρίχνουμε τον περισσότερο μέσα, όπως και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, επιπλέον αμύγδαλα φιλέ, φέτες λαιμ, αλάτι και πιπέρι.
Tip
Φρέσκο κόλιανδρο όχι ξερό… αν και μπορούμε να βάλουμε και λίγο ξερό στα υπόλοιπα μπαχαρικά μας!
Πηγή: akispetretzikis.com
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;