Οι Εγκάθετοι παρουσιάζουν την Θράκη ως τμήμα της τουρκικής επικράτειας

14 Ιανουαρίου 202407:56

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 12/1/2024 ανακοινώθηκε από το τουρκικό επιτελείο στρατού ο θάνατος πέντε στρατιωτών και ο τραυματισμός άλλων οκτώ, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους εννέα. Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή και ότι σε αυτές σκοτώθηκαν 20 μέλη του ΡΚΚ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκληθεί από τον Ρ.Τ.Ερντογάν έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας στο οποίο θα συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μετίν Γκιουράκ και ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Γερλίκαγια.

Στα καθ’ημάς, ο γνωστός άτυπος εκπρόσωπος τύπου της παρακρατικής σέκτας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής κ. Ιλχάν Ταχσίν, παρουσιάζοντας την παραπάνω είδηση στην τουρκόφωνη μειονοτική ενημερωτική σελίδα Birlik γράφει μεταξύ άλλων:
“Σήμερα, θέμα της ημέρας στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και τα χωριά ήταν η θλιβερή είδηση ​​9 μαρτύρων στρατιωτών από την πατρίδα μας, την Τουρκία. Στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και σχεδόν όλα τα χωριά, οι μειονοτικοί μοιράζονται τον πόνο των μαρτύρων και των οικογενειών τους σε συλλόγους και καφενεία, στρέφοντας το βλέμμα τους στις ειδήσεις της τηλεόρασης”

Ερμηνεύοντας την τακτική αυτή επηρεασμού της κοινής γνώμης, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ως βασική επιδίωξη της τουρκικής κυβέρνησης θεωρείται ο έλεγχος της μειονότητας με σκοπό την ενίσχυση της τουρκικής συνείδησης ως μέσο άσκησης πίεσης της Ελλάδας.

Η δημιουργία ενός ειδησεογραφικού υποβάθρου στα λαϊκά στρώματα της Μειονότητας (εκεί απευθύνεται ο Ιλχάν Ταχσίν) που παρουσιάζει την (δυτική) Θράκη ως τμήμα της τουρκικής επικράτειας, ως επαρχία της τουρκικής δημοκρατίας (του άξονα Turkiye όπως αναφέρεται στο δόγμα της ΜΙΤ) εντάσσεται “στο σχέδιο προσάρτησης της Δυτικής Θράκης στην Τουρκία”

Ο κ.Ιλχάν Ταχσίν ακολουθεί τα βήματα του Χασάν Ταχσίν;

Τί είναι αυτό που ενώνει Μαν. Κωστίδη – Ιλχάν Ταχσίν;

Αρθρογράφος