Μία απλή συνταγή όμως πολύ νόστιμη και θρεπτική καθώς οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε διατροφικές ίνες, βοηθούν αυτούς που έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και παχυσαρκίας.
Θεωρείται καλό σνακ για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Μας χορταίνουν γρήγορα άρα συμβάλουν και στο έλεγχο της ποσότητας.
Συστατικά
4 μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτες πολύ καλά πλυμένες.
Eλαιόλαδο
Καστανή ζάχαρη
Αλάτι
Λίγο τσίλι σε σκόνη (προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερά ή όχι σας αρέσουν τα φαγητά)
Πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβετε τις πατάτες, σε ίσα κομμάτια, σαν να πρόκειται για κανονικές που θα ψήσετε στο φούρνο -χωρίς να τις ξεφλουδίσετε ή στο σχήμα που έχουν οι τηγανητές.
Αλείψτε τις με αρκετό λάδι και πασπαλίστε τις με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σκόνη του τσίλι.
Αν τις θέλετε ακόμη πιο καυτερές μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πιπέρι καγιέν.
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;