Γλυκό ψυγείου με μερέντα

19 Αυγούστου 201910:52

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 8-10 / Προετοιμασία: 25΄ / Χρόνος: 25΄
 

Υλικά

Για τη βάση

  • 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. σπορέλαιο
  • ½ φλιτζ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. μερέντα ή νουτέλα λίγο βούτυρο, για το ταψί

Για το σιρόπι

  • ½ φλιτζ. νερό
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 1 κουτί κούσταρ πάουντερ γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία κούσταρ πάουντερ ζάχαρη, όση αναγράφεται στη συσκευασία κούσταρ πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Για το γαρνίρισμα

  • 1 φάκελος Garni γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία του Garni

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γάλα, τα αυγά, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και τη μερέντα ή νουτέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 25 λεπτά.

Αμέσως μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά.

Μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 2 – 3 λεπτά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά το κέικ μας με το σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά.

Όσο κρυώνει η βάση, ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Μόλις πήξει η κρέμα και την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση: Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για περίπου 30 λεπτά εκτός ψυγείου.

Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Περίπου 1 ώρα αφού βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο, ετοιμάζουμε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και διακοσμούμε το γλυκό με ροζέτες σαντιγί.

Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τις υπόλοιπες 4 ώρες.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr