Για να μην σας «κάτσει» το σουφλέ…
1. Βγάλτε τα αβγά από το ψυγείο. Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους (είναι πιο εύκολο όταν το αβγό είναι παγωμένο) κι ύστερα αφήστε τα ασπράδια σε ένα μπολάκι για περίπου 1/2 ώρα ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Το σωστό χτύπημα των αβγών είναι από τα πιο σημαντικά στάδια της διαδικασίας -για να μην πούμε το σημαντικότερο. Καταρχήν, τα χτυπάμε σε μπολ στεγνό και πεντακάθαρο με αντίστοιχης καθαρότητας εργαλεία. Το παραμικρό ίχνος λίπους ή κρόκου μπορεί να καταστρέψει το όλο εγχείρημα. Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρις ότου, όταν ανασηκώσετε το σύρμα να δείτε να δημιουργούνται «κορυφές» που στέκονται για λίγο.
3. Φροντίστε το μείγμα να μην έχει πολλά υγρά. Στραγγίστε τα υλικά πριν τα χρησιμοποιήσετε (ειδικά αν η συνταγή περιλαμβάνει κολοκυθάκια και γενικά υλικά που έχουν την τάση να βγάζουν υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
4. Να έχετε υπομονή και να το αφήσετε να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία.
5. Από τη στιγμή που βάλατε το σουφλέ στο φούρνο δεν ανοίγετε την πόρτα για κανέναν λόγο. Η οποιαδήποτε αλλαγή στη θερμοκρασία μπορεί να αποβεί μοιραία για το σουφλέ σας!
Πηγή:www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;