Ο γαύρος είναι ένα ψάρι με πολλά λιπαρά. Τις πιο πολλές τον απολαμβάνουμε τηγανητό. Υπάρχει όμως και μια άλλη νόστιμη παραδοσιακή συνταγή για αυτό το θρεπτικό ψάρι. Κάτι διαφορετικό από το τηγάνι και την σχάρα.
Αρκετοί την προτιμούν σαν γεύση και σαν τρόπο μαγειρέματος αλλά “πνίγουν” την νοστιμιά της στο πολύ λάδι. Μπορούμε να απολαύσουμε όλη την πλούσια γεύση του φαγητού με λιγότερα λιπαρά. Απλά δοκιμάστε το.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να ετοιμάσουμε και άλλα ψάρια όπως οι σαρδέλες, κολιούς, κεφαλόπουλα κτλ.
Υλικά για 3-4 μερίδες
1 κιλό γαύρος
δύο ώριμες ντομάτες
5 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλάκια ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής :
Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας τα κεφάλια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και τη ντομάτα σε ένα μπολ. Βάζουμε το γαύρο σε ένα ταψί και αφού ρίξουμε το αλάτι το πιπέρι και το λάδι, προσθέτουμε στη συνέχεια το μίγμα του μπολ και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στους 250ο C για περίπου τρία τέταρτα της ώρας.
Πηγή : diatrofi.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;