Γαυροκεφτέδες

9 Σεπτεμβρίου 201410:41

Υλικά

1 κιλό γαύρο
2 ντοµάτες µέτριες σφιχτές, ώριµες, ψιλοκοµµένες
3 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
ξύσµα από 1 λεµόνι ή µοσχολέµονο
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκοµµένο
6-7 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα (µαζί και το τρυφερό πράσινο µέρος)
1 κουτ. σούπας ρίγανη
3-4 κουτ. σούπας αλεύρι
1 αβγό
ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και καθαρίζετε το γαύρο από τα εντόσθια, το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά. Ψιλοκόβετε το φιλεταρισµένο γαύρο µε κοφτερό µαχαίρι µέχρι να γίνει σαν κιµάς. Προσοχή, µην τον πολτοποιήσετε στο µπλέντερ.

Βήμα 2

Ύστερα τον ανακατεύετε µε τα αρωµατικά, τις ντοµάτες, το σκόρδο, το ξύσµα του λεµονιού, τη ρίγανη, τα κρεµµυδάκια και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε το αβγό µε το αλεύρι και το προσθέτετε κι αυτό στο µίγµα. Ύστερα το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Κατόπιν ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και τηγανίζετε τους γαυροκεφτέδες σας κουταλιά κουταλιά. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τους αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 4

Τους σερβίρετε µαζί µε πικρά χόρτα χωρίς καθυστέρηση γιατί όταν κρυώσουν δεν είναι πια τραγανοί.

Πηγή:www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr