Φτερούγες Κοτόπουλου με σάλτσα από ουίσκι

3 Απριλίου 201416:00

Μία συνταγή της Μαρίας Λόη που θα σας κοστίσει λιγότερο από 10 ευρώ και θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Θα χρειαστείτε 10 λεπτά για την προετοιμασία του και 15 για το μαγείρεμα. Τι καλύτερο;Συστατικά

16 φτερούγες κοτόπουλου
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 φλ. κέτσαπ
6-10 σταγόνες καυτερής πιπεριάς
½ κούπα τσαγιού ουίσκι, εάν είναι δυνατόν να είναι τυπού μπερμπόν.
3 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
1 λίτρο ηλιέλαιο για το σωτάρισμα
ανάλογο αλατοπίπερο

Για το γαρνίρισμα:

Ψιλοκομμένο σέλερι
μπαστουνάκια καρότου
100 γρ. τριμμένο μπλε τυρί

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Καρυκεύστε τις φτερούγες με το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
Αλευρώστε και τηγανίστε σε καυτό λάδι από όλες τις πλευρές τους.
Κατά τη διάρκεια του σωταρίσματος σε ένα σκεύος ρίξτε το Βιτάμ, την κέτσαπ, τις καυτερές σταγόνες πιπεριάς το ουίσκι και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
Βυθίστε τα φτερούγες στη σάλτσα μόλις έχουν τηγανιστεί.
Γαρνίρετε με τα μπαστούνια από καρότο και το σέλερυ μαζί με το τριμμένο τυρί.

Πηγή : Lovecooking.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr