Υλικά
1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισµένα και πλυμένα ή κατεψυγμένα
300γρ. πατατούλες µικρές, καθαρισµένες
1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
400γρ. ντοµάτες ώριµες, τριµµένες στον τρίφτη
½ φλιτζάνι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
1 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκοµµένο (προαιρετικά)
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το κρεµµύδι και το σκόρδο σε µεγάλη κατσαρόλα µε ¼ φλιτζανιού νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν µέχρι να µαλακώσουν και να πιουν το νερό τους. Προσθέτετε τότε το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε ελάχιστα µέχρι να πάρουν λίγο χρώµα.
Βήμα 2
Ρίχνετε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε µέχρι να καλυφθούν µε το λάδι. Προσθέτετε πέντε κουταλιές της σούπας νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά µέχρι να µαραθούν.
Βήμα 3
Προσθέτετε την ντοµάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Όταν πάρουν βράση προσθέτετε τις πατατούλες. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 15 λεπτά ή µέχρι να µισοµαγειρευτεί. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.
Βήμα 4
Ρίχνετε το µαϊντανό και το βασιλικό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε το φαγητό για 15 λεπτά περίπου επιπλέον µέχρι να µαγειρευτεί και να µείνει µε το λάδι του.
Πηγή:www.olivemagazine.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;