Βασική συνταγή για φοκάτσα από την Ιταλία
συστατικά
15 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού χλιαρό νερό
3 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι χοντρό
οδηγίες
Ετοιμάζετε τη μαγιά όπως περιγράφεται στη συνταγή Προετοιμασία μαγιάς και ζύμης για φοκάτσα”. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς με τη μισή ποσότητα λαδιού και το υπόλοιπο νερό και ακολουθείτε τη διαδικασία που περιγράφεται στη βασική συνταγή. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, σε 1 ½ ώρα, τη μεταφέρετε σε λεία επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με αλεύρι και ζυμώνετε για 2-3 λεπτά. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ταψί, διαμέτρου περίπου 30 εκ., το οποίο έχετε αλείψει με λάδι, και την απλώνετε με τα χέρια, ώστε ν’ αποκτήσει πάχος 1 εκ. Σχηματίζετε λακκάκια στην επιφάνεια με τα δάχτυλα, ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι. Ψήνετε σε φούρνο που έχετε προθερμάνει, στους 230 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι η φοκάτσα να ξεροψηθεί.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;