amea-metakinhsh

Επιστολή στον υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα έστειλε η Ε.Σ.ΑμεΑ

20 Ιουλίου 201214:56

amea-metakinhshΕπιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ενόψει επικείμενων οικονομικών μέτρων που τίθενται προς συζήτηση, ζητώντας τη λήψη ενός συντονισμένου σχεδίου συνδυαστικών υποστηρικτικών-προστατευτικών μέτρων και πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.


“Αυτό το συντονισμένο σχέδιο συνδυαστικών προστατευτικών μέτρων η Ε.Σ.ΑμεΑ. το ζητούσε από την αρχή της οικονομικής κρίσης χωρίς να εισακουστεί. Στην παρούσα στιγμή η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος γίνεται επιτακτικότερη, διότι η διάρκεια και η ένταση αυτής της κρίσης θα οδηγήσει αναπόφευκτα τα άτομα με αναπηρία σε ένα νέο Καιάδα.» αναφέρει η Ε.Σ.ΑμεΑ

Στην επιστολή καταγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία καθώς και οι προτάσεις της Συνομοσπονδίας για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, ενώ ζητείται και άμεση συνάντηση με τον υπουργό.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής :

Θέμα: «Απαραίτητη συνιστώσα επίτευξης κοινωνικής συνοχής  η λήψη θεσμικών προστατευτικών μέτρων και πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. αιτείται άμεση συνάντηση των εκπροσώπων της με τον υπουργό Οικονομικών»

                                                                 

Κύριε υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που έχετε να επιτελέσετε από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και για τους πολίτες της, προσδοκώντας ότι από τη θέση αυτή θα προστατέψετε με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Το παναναπηρικό αυτό αίτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι σε κρίσιμες οικονομικές περιόδους, όπως η παρούσα, οι πρώτοι που πλήττονται είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.  

Δυστυχώς, την τελευταία διετία τα άτομα με αναπηρία βίωσαν αντικειμενικά με τον πιο σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση, εάν ληφθεί υπόψη το δυσβάστακτο πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζει από την αναπηρία τους.  Οι περικοπές που σημειώθηκαν στους μισθούς, και από τις οποίες δεν εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι με αναπηρία ήταν ιδιαίτερα επώδυνες και πιο έντονες σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό εάν λάβετε υπόψη σας ότι επήλθε αισθητή υποβάθμιση των υπηρεσιών  που παρείχαν υποστηρικτικές και εν γένει κοινωνικές υπηρεσίες. Η άκριτη λοιπόν και οριζόντια μείωση των μισθών ήταν ιδιαίτερα επώδυνη στα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Υπό αυτές τις τραγικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που αποτυπώνονται πλήρως στο υπ’ αριθ. έγγραφο της Ε.Σ.ΑμεΑ. προς τον Πρωθυπουργό και τους Προέδρους των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην παρούσα Κυβέρνηση, και ενόψει επικείμενων οικονομικών μέτρων που τίθενται προς συζήτηση ζητούμε τη λήψη ενός συντονισμένου σχεδίου συνδυαστικών υποστηρικτικών-προστατευτικών μέτρων και πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Αυτό το συντονισμένο σχέδιο συνδυαστικών προστατευτικών μέτρων η Ε.Σ.ΑμεΑ. το ζητούσε από την αρχή της οικονομικής κρίσης χωρίς να εισακουστεί. Στην παρούσα στιγμή η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος γίνεται επιτακτικότερη, διότι η διάρκεια και η ένταση αυτής της κρίσης θα οδηγήσει αναπόφευκτα τα άτομα με αναπηρία σε ένα νέο Καιάδα.

Το βέβαιο είναι ότι απαιτείται η ανάληψη δικών σας πρωτοβουλιών για να εξαιρεθούν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από οποιαδήποτε νέα μέτρα και ταυτόχρονα να διορθωθούν αδικίες που σημειώθηκαν την προηγούμενη διετία όπως ήταν η οριζόντια μείωση μισθών ακόμη και σε χαμηλόμισθους ΑμεΑ.

Κύριε υπουργέ,

Το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η ευπαθής αυτή κοινωνική ομάδα συζητήθηκε εκτενώς στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά και των πολιτικών αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, στην οποία συμμετείχατε και εσείς.  Με δεδομένη λοιπόν τη γνώση που έχετε για τα θέματα της αναπηρίας ζητούμε από εσάς την προώθηση ειδικών διακριτών προστατευτικών ρυθμίσεων για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Άλλωστε μετά από αυτή την κοινή σύσκεψη ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά: Εισήγαγα στη συζήτηση και τα συμπεράσματα της χθεσινής συνάντησής μου με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και αποφασίσαμε να συγκροτηθεί Διυπουργική Επιτροπή, με τη συμμετοχή και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να παρακολουθεί όλα τα μέτρα που σχετίζονται με τους αναπήρους, το αναπηρικό κίνημα, τις οικογένειες που έχουν αναπήρους. Σε άλλο μέρος δε των δηλώσεων μετά την κοινή σύσκεψη ειπώθηκε συμπερασματικά ότι «Θα εφαρμοστούν  όλα τα προβλεπόμενα και όχι νέα μέτρα, με το μέγιστο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, έτσι ώστε όπου μπορούμε να απαλύνουμε πρόβλημα για κάθε κοινωνική ομάδα, αυτό το πρόβλημα πράγματι θα το αντιμετωπίσουμε, θα το απαλύνουμε, θα βρούμε λύση.»

Επισημαίνουμε ότι  οι πρόσθετες εισφορές και το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκαν με το μεσοπρόθεσμο, η επιβολή νέων φορολογικών μέτρων μέσω των οποίων φορολογούνται ακόμα και χαμηλοσυνταξιούχοι ΑμεΑ είναι βέβαιο ότι θα εξοντώσουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Διερωτόμαστε, πως θα ανταπεξέλθουν με την καταβολή αυτών των εισφορών εργαζόμενοι με αναπηρία, των οποίων μειώθηκε ο μισθός. Είναι αυτοί που καλούνται να καλύψουν το πρόσθετο κόστος της αναπηρίας τους. Άτομα με κινητικές αναπηρίες, θαλασσαιμικοί, χρόνια πάσχοντες βάσει του Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  καλούνται να συμμετέχουν στη δαπάνη αγοράς είτε των αναλωσίμων υλικών τους είτε των θεραπευτικών ορθοπεδικών μέσων τεχνητών μελών είτε στη φαρμακευτική τους αγωγή. Αυτοί οι πολίτες καλούνται να καταβάλλουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης από την οποία εξαιρέθηκαν μόλις δύο κατηγορίες αναπηρίας ή το ειδικό τέλος ακινήτων. Αυτές τις εισφορές καλούνται να πληρώσουν μητέρες και σύζυγοι των ατόμων με βαριές αναπηρίες,  ηλικίας κάτω των 60 ετών, οι οποίοι δεν εξαιρέθηκαν από τις περικοπές δώρων και εορτών. Αυτές όμως οι οικογένειες δεν έχουν τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές παρελθόντων ετών, όπως τα δελτία κοινωνικού τουρισμού ή την επιδότηση ενοικίου. Για αυτά τα άτομα και αυτές τις  οικογένειες που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την κατάρρευση του προνοιακού συστήματος,  και σε λίγο θα επωμίζονται εξ’ ολοκλήρου το πρόσθετο κόστος για τις ανάγκες αναπηρίας πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα προστατευτικά μέτρα.

Στην ίδια μοίρα και οι εργαζόμενοι με αναπηρία, οι οποίοι έχουν βιώσει τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους, αφού δεν προβλέφθηκε καμία εξαίρεσή τους από τα οριζόντια διαρθρωτικά μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας του έτους 2010 -22011. Μειώσεις σε οριζόντια βάση έχουν επιβληθεί ακόμα και σε αυτούς που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι που επωμίζονται ως καταναλωτές και τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων. Σε ιδιαίτερα δραματική θέση βρίσκονται οι μακροχρόνια άνεργοι ΑμεΑ. για τους οποίους σε καιρούς οικονομικής κρίσης απαιτείται η λήψη διακριτών μέτρων για την ένταξή τους σε προστατευμένες θέσεις εργασίας.

Με τον ίδιο σκληρό τρόπο δοκιμάζονται τα άτομα με αναπηρία που ζουν στην περιφέρεια, στο άμεσο μέλλον εάν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να αποφευχθεί η  διάλυση των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.. Με τον ίδιο σκληρό τρόπο δοκιμάζονται χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μείωση προσωπικού στις μονάδες χρονίων πασχόντων στα νοσοκομεία και με τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Σε χειρότερη μοίρα τα άτομα με κινητική αναπηρία που ενώ θα ήθελαν να ενταχθούν σε τομείς της κοινωνικής ζωής αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις στον τομέα της Αποκατάστασης. Για όλους αυτούς τους πολίτες και τις  οικογένειες τους που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση,  και ήδη έχουν αρχίσει να επωμίζονται εξ’ ολοκλήρου το πρόσθετο κόστος για την κάλυψη των αναγκών της αναπηρίας πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων τους και ενδυνάμωσής τους.

Για να σχεδιαστούν και να ληφθούν σωστές οικονομικές πολιτικές η αρχή πρέπει να γίνει από τον υπολογισμό του ύψους του πρόσθετου κόστους διαβίωσης, το οποίο βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με τη βαρύτητα της αναπηρίας –άγνωστος όρος μέχρι σήμερα για τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και λοιπών Υπουργείων-, και το οποίο επιβαρύνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Δεν εννοείται κοινωνικά δίκαιες οικονομικές πολιτικές, με τις οποίες    ορίζονται εισοδηματικά κριτήρια και πλαφόν χωρίς να συνυπολογίζεται στη διαμόρφωσή τους το πρόσθετο κόστος διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία. Το αίτημα αυτό στο οποίο κωφεύει  το Υπουργείο Οικονομικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του,  πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα για να σχεδιαστούν ουσιαστικά προστατευτικά μέτρα για την ευπαθή κοινωνικά ομάδα των ατόμων με αναπηρία και των οικογένειών τους.

Περαιτέρω προτείνουμε και ζητούμε την ενδελεχή εξέταση των παρακάτω προτάσεων μας:

  1. 1.Προστασία των εισοδημάτων των εργαζομένων ΑμεΑ και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους αποδεδειγμένα άτομα με βαριά αναπηρία, τα οποία  προέρχονται από μισθούς μέσω της επαναφοράς του επιπέδου των μισθών στο ύψος που ήταν πριν την ψήφιση του ν. 3833/2010 και πριν επιβληθούν οι οριζόντιες περικοπές των δύο Μνημονίων.
  2. 2.Εξαίρεση όλων των συνταξιούχων αναπηρίας και συνταξιούχων γονέων που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία από τις περικοπές που έχουν σημειωθεί από τις συντάξεις σε εφαρμογή των όρων της δανειακής σύμβασης. Σημειώνουμε ότι όπως είναι διατυπωμένες οι ρυθμίσεις -με τις οποίες εξαιρούνται σημαντικές κατηγορίες συνταξιούχων αναπηρίας και γονείς που έχουν συνταξιοδοτηθεί με ευνοϊκές διατάξεις από τις περικοπές-επιφέρουν αδικίες που πρέπει να διορθωθούν.  Επίσης από τις μειώσεις των συντάξεων του δημοσίου δεν εξαιρούνται οι φορολογούμενοι που βαρύνονται φορολογικά από άτομα με αναπηρία όπως αυτοί καθορίζονται με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε. (ν/. 2238/1994). Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι οι οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες και πλήττονται ιδιαιτέρως από την ανεργία (συνήθως ο ένας εκ των δύο γονέων δεν μπορεί να εργαστεί λόγω των αυξημένων αναγκών του προστατευόμενου μέλους) δεν προστατεύονται
  3. 3.Να επανέλθουν όλες οι επικουρικές συντάξεις αναπήρων και ατόμων που προστατεύουν βαριά αναπήρους στο ύψος που ήταν πριν την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4024/2011.
  4. 4.Να εξαιρεθούν από το μέτρο της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και οικογένειες που βαρύνονται φορολογικά με άτομα με βαριά αναπηρία. Σημειώνεται ότι από αυτά τα μέτρα έχουν εξαιρεθεί μόνο οι βαριά κινητικά ανάπηροι και τυφλοί και οικογένειες που επιβαρύνονται φορολογικά από άτομα αυτών των κατηγοριών. Υπάρχουν πολίτες που ανήκουν σε κατηγορίες αναπηρίας στις οποίες προσδίδεται ποσοστό 80% και αυτοί υποχρεούνται να καταβάλλουν ειδική εισφορά. Αυτή η αντιμετώπιση είναι άδικη και δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των ιδίων των ατόμων με αναπηρία.
  5. 5.Να εξαιρεθούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αναπηρία από το έκτακτο τέλος επιτηδεύματος, που επιβάλλεται βάσει του ν. 3986/2011. Ελεύθεροι επαγγελματίες που άνοιξαν μία μικρή επιχείρηση με τα επιδοτούμενα, λόγω αναπηρίας, προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. ή και χωρίς επιδότηση με δικές τους προσπάθειες, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν και να κρατήσουν ανοιχτή την μικρή επιχείρησή τους με την επιβολή τέτοιων επαχθών μέτρων. Η Πολιτεία καλείται να υποστηρίξει αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον.
  6. 6.Ομοίως ζητούμε να εξαιρεθούν από το ειδικό τέλος ακινήτων όλα τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, αφού οι  ευνοϊκές ρυθμίσεις που ελήφθησαν αφορούν περιορισμένο αριθμό κατηγοριών αναπηρίας. Ακόμα όμως ακόμα και για αυτές τις κατηγορίες αναπηρίας τίθενται προϋποθέσεις και κριτήρια στα οποία δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι ανάγκες που πηγάζουν από την αναπηρία. Ως παράδειγμα αναφέρουμε το κριτήριο των τετραγωνικών μέτρων ή το πλαφόν στο  κόστος ακινήτου, κριτήριο το οποίο κρίνεται απαγορευτικό για την χρήση της ρύθμισης από παραπληγικούς – τετραπληγικούς.
  7. 7.Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης τη χειμερινή περίοδο για να δοθεί η δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις να παραλάβουν πετρέλαιο. Σημειώνουμε ότι για τα άτομα με αναπηρία η θέρμανση αποτελεί αγαθό σημαντικό για την καλή πορεία της θεραπείας τους και την αύξηση της λειτουργικότητάς τους.
  8. 8.Ένταξη όλων ανεξαιρέτως των ατόμων με αναπηρία, ανεξαρτήτου κατηγορίας αναπηρίας με ποσοστό 67% και άνω σε ευνοϊκές  διατάξεις που αφορούν στα πρόστιμα των αυθαιρέτων. Καλούνται άτομα που ανήκουν σε σοβαρές και βαριές κατηγορίες αναπηρίας όπως νεφροπαθείς, θαλασσαιμικοί, αιμορροφιλικοί και λοιπές κατηγορίες να καταβάλλουν ακέραιο το πρόστιμο για την νομιμοποίηση του αυθαιρέτου. 
  9. 9.Πλήρη προστασία των ατόμων με αναπηρία και οικογενειών ΑμεΑ που έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια με τις τράπεζες μέσω σχεδιασμού προγραμμάτων προστατευτικών των νοικοκυριών (¨κούρεμα¨ του χρέους νοικοκυριών προς τράπεζες)

 

Σε ότι αφορά τη φορολογική πολιτική θα πρέπει να σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να  λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οικογένειες που βαρύνονται φορολογικά με άτομα με βαριά αναπηρίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε τα εξής κατεπείγοντα μέτρα και επιφυλασσόμαστε ενόψει της συζήτησης που θα ανοίξει για το σχεδιασμό νέου φορολογικού συστήματος να καταθέσουμε αναλυτικές προτάσεις:

  1. 1.Επαναφορά του αφορολόγητου στο ποσό των 12.000€, όπως ίσχυε πριν την ψήφιση του άρθρου 38 του ν. 4024/2011. Επισημαίνουμε ότι βάσει των νέων ρυθμίσεων κατέβαλαν φόρο ακόμη και χαμηλοσυνταξιούχοι αναπηρίας.
  2. 2.Επαναφορά της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 8 του ΚΦΕ,  σύμφωνα με την οποία εκπίπτει ως δαπάνη από το εισόδημα, χωρίς την προσκόμιση αποδείξεων, των ποσό των  2400€ .
  3. 3.Πρόβλεψη για ένταξη των φαρμάκων και όλων των ορθοπεδικών μέσων, τεχνητών μελών και αναλωσίμων υλικών, θεραπευτικών διαγνωστικών συσκευών, τα οποία χρησιμοποιούνται αναλυτικά από τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στο χαμηλό συντελεστή 6%. Η πρόταση μας αυτή είναι απόλυτα ρεαλιστική και δίκαιη, εάν αναλογιστούμε ότι τα ποσά φαρμακευτικής δαπάνης υπολογίζονται βάσει ενός υψηλού συντελεστή ΦΠΑ και βαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία το δημόσιο σύστημα υγείας και εντέλει τους ίδιους τους πάσχοντες.  Τα φάρμακα, τα θεραπευτικά μέσα και είδη  αποτελούν είδος πρώτης και ζωτικής ανάγκης, και όχι σκάφη αναψυχής, και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.

 

Κύριε υπουργέ,

Η προστασία των πιο οικονομικά ευπαθών πολιτών αυτής της χώρας, βάσει διεθνών και ευρωπαϊκών στατιστικών στοιχείων, πρέπει να ενώνει όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της. Η ευπαθής ομάδα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους δεν επιτρέπεται πλέον να μείνει απροστάτευτη. Ο πόλεμος δεν θα κερδηθεί εάν οι πρώτοι πεσόντες στο πεδίο των μαχών είναι ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες. Και εάν επιβληθούν νέα μέτρα άκριτα και οριζόντια σε όλο τον πληθυσμό, όπως ήδη έχει συμβεί, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους θα ζήσουν νέο Καιάδα με ευθύνη της Πολιτείας και της Κοινωνίας. 

Ζητούμε τώρα το σχεδιασμό συντονισμένων προστατευτικών και ενισχυτικών μέτρων για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, τα οποία πρέπει να ληφθούν σε συνεργασία με τους αντιπροσωπευτικότερους φορείς του αναπηρικού κινήματος. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. ως επίσημος εκφραστής του αναπηρικού κινήματος ήταν και είναι ανοιχτή σε ιδέες και διάλογο με την Πολιτεία και την Κοινωνία. Εμείς είμαστε εδώ με σταθερές θέσεις και απόψεις, οι οποίες όποτε έχουν ληφθεί υπόψη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων έχουν αποβεί θετικά όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.

Τέλος ζητούμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ε.Σ.ΑμεΑ., προκειμένου να εκθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις και προτάσεις του αναπηρικού κινήματος για την ουσιαστική προστασία μίας από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Με εκτίμηση

 

                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                  

                                     Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                        ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

 

Πίνακας Αποδεκτών:

-Γραφείο Πρωθυπουργού

-Μέλη Υπουργικού Συμβουλίου

-Αρχηγούς κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων

-Γενικούς Γραμματείς Υπουργικού Συμβουλίου

-Πρόεδρο και Μέλη Ελληνικού Κοινοβουλίου

-Πρόεδρο ΟΚΕ  

-Κοινωνικούς Εταίρους Πολιτείας: Ε.Σ.Ε.Ε.  ΚΕΔΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

-Φορείς – Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ και φορείς Μέλη Αυτών 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr