Το παραδοσιακό εστιατόριο της Κομοτηνής ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ προτείνει για τους αναγνώστες του komotinipress το αγαπημένο φαγητό από την παραδοσιακή θρακιώτικη κουζίνα που ταιριάζει με τις σημερινές καιρικές συνθήκες και την ατμόσφαιρα του οικογενειακού τραπεζιού.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό, κατά προτίμηση λαιμό
1 λάχανο τουρσί μέτριο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσσο μικρό\
1 κούπα ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 ποτήρι αρμόζουμο (ζουμί από το τουρσί)
Μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσσο ψιλοκομμένο ν α τσιγαρισθούν μαζί με το κρέας αφού το έχουμε κόψει σε μερίδες. Προσθέτουμε το πιπέρι
Μόλις ροδίσει λίγο το κρέας ψιλοκόβουμε το λάχανο και αφήνουμε λίγο να στραγγίσει. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας , προσθέτουμε αρμόζουμε αντί για νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να μαλακώσει μαζί με το λάχανο σε χαμηλή φωτιά.
ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;