Βισισουάζ με λεμονόχορτο
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
υλικά
για 4 άτομα
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
50 γραμμ. βούτυρο
50 γραμμ. φρέσκο κόλιανδρο
275 γραμμ. μικρές πατάτες (κομμένες σε κύβους)
850 γραμμ. ζωμό λαχανικών
150 ml γάλα
4 κλωνάρια σχοινόπρασο
4 κλωνάρια λεμονόχορτο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το λεμονόχορτο από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα και το ψιλοκόβετε. Λιώνετε το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το λεμονόχορτο, τα κρεμμύδια και τις πατάτες και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το γάλα, τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει και τη βάζετε στο μπλέντερ. Την περνάτε από ψιλό σουρωτήρι, τη βάζετε σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο. Σερβίρετε τη σούπα σε παγωμένα μπολ, με λεπτές φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Της Τίνας Webb, από το ΒΗΜΑDECO
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;