Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 30΄
Για τα μπιφτέκια
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Μπιφτέκια: Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, τα ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα και τα πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτέκια σαν μεγάλα σουτζουκάκια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν λίγο.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα σκεύος στην άκρη.
Σάλτσα: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και «σοτάρουμε» για 1 – 2 λεπτά τον πελτέ με τη δάφνη, το μπούκοβο και αλατοπίπερο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 600 ml νερό, ανακατεύουμε να διαλυθεί ο ντοματοπελτές και βράζουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να κοχλάζει.
Αφαιρούμε τη δάφνη, βάζουμε προσεκτικά τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο, τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα και μετριάζουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια και να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή άλλο που μας αρέσει.
Τι πίνουμε
Πρακτικά, όποιο κόκκινο κρασί μάς αρέσει!
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;