Μπέργκερ κλασικό

8 Σεπτεμβρίου 201419:34

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
600γρ. κιμά μοσχαρίσιο, διπλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας σόγια σος
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
6 ψωμάκια στρογγυλά για μπέργκερ
6 ροδέλες ντομάτας
6 ροδέλες κρεμμύδι
½ μαρούλι χοντροκομμένο
λίγο αγγουράκι τουρσί σε φέτες λεπτές
μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα
Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα.

Βήμα 2

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε και ζυμώνετε καλά τον κιμά με το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη σόγια σος, το μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι με προσοχή, γιατί η σόγια σος περιέχει αρκετό. Τον χωρίζετε σε 6 κομμάτια και τον πλάθετε σε μεγάλα, απλωτά μπιφτέκια. Τα βάζετε στο ψυγείο και τα αφήνετε να «σταθούν» για μια ώρα περίπου.

Βήμα 3

Λαδώνετε και ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι γκριλιέρα. Ψήνετε τα μπιφτέκια στο τηγάνι για 15-20 λεπτά γυρίζοντάς τα 2-3 φορές με μια σπάτουλα. Μην τα αφήσετε να παραψηθούν, είναι πιο νόστιμα αν παραμείνουν ζουμερά.

Βήμα 4

Ανοίγετε τα σουσαμένια ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε για 2-3 λεπτά στο γκριλ.

Βήμα 5

Αλείφετε τις βάσεις τους με μουστάρδα και το πάνω μέρος με λίγο κέτσαπ και μαγιονέζα. Μοιράζετε και στα 6 από λίγο μαρούλι, μερικές φετούλες αγγουράκι τουρσί και τοποθετείτε από πάνω τα μπιφτέκια. Γαρνίρετε με τις ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού και τοποθετείτε τα καπάκια. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή:www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr