Υλικά (Για 6 άτομα, 30-32 τεμάχια)
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμό μισού λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας λικέρ Cointreau
Για τον μπακλαβά
800 γρ Φύλλο κρούστας λεπτό
500 γρ λιωμένο βούτυρο
600 γρ κάστανα μαρόν γλασέ
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο μας σε μια κατσαρολίτσα και βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας. Στρώνουμε τα μισά φύλλα μας ένα – ένα βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Στην συνέχεια στρώνουμε τα κάστανα τα οποία τα τρίψαμε με το χέρι μας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν. Δεν ξεχνάμε να τα βουτυρώνουμε μέχρι και το τελευταίο από πάνω. Αφήνουμε για 5 λεπτά το ταψί στο ψυγείο για να κοπεί πιο εύκολα ο μπακλαβάς μας και το κόβουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια πιτσιλώντας τα φύλλα με λίγο νεράκι για να μην μας γυρίσουν όταν τα σιροπιάσουμε.Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο για 50 – 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Όταν είναι έτοιμος τον αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το σιροπιάζουμε με το σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό. Το σιρόπι το φτιάξαμε βάζοντας το νερό και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Μόλις ξεκινήσει να βράζει το αφήνουμε για 8 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το λικέρ cointreau. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να βράσει και είναι έτοιμο.
Πηγή: chefoulis.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;