Μια εύκολη και νόστιμη λύση με αρνάκι γεμιστό, ιδανική για ένα κυριακάτικο τραπέζι.
από τον Ηλία Μαμαλάκη
2 ώρες περίπου n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
1 μπούτι από αρνί, 2 κιλά περίπου (χωρίς κόκκαλο)
1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, ψημένη
1 πιπεριά πράσινη ή κίτρινη, ψημένη
1 φλιτζάνι φέτα, κομμένη μπαστουνάκια
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, κομμένη μπαστουνάκια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
λίγο ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Αλείφετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο πάνω κάτω. Απλώνετε ένα λαδόχαρτο και το βάζετε πάνω.
Κάνετε σχισμές σε μερικά σημεία και βάζετε μέσα το σκόρδο κομμένο σε μικρότερα μακρόστενα κομμάτια, βουτηγμένα σε αλατοπίπερο. Αλείφετε την εσωτερική πλευρά με τη μουστάρδα και σκεπάζετε με τις ψητές πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε.
Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και απλώνετε τα τυριά κατά μήκος. Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου τυλίγετε το κρέας σε ρολό ώστε η γέμιση να κλειστεί καλά στο εσωτερικό του και του δίνετε σχήμα κυλινδρικό. Δένετε το ρολό με σπάγκο κουζίνας. Τυλίγετε το ρολό με αλουμινόχαρτο και το βάζετε μέσα σε ταψί.
Προσθέτετε στο ταψί λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Για να το σερβίρετε, το αφήνετε να μισοκρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες με ηλεκτρικό μαχαίρι. Το ξαναζεσταίνετε με το ζουμάκι που έχει ήδη τρέξει στο «πακέτο».
Συνοδεύετε με λεμονάτες πατατούλες ψημένες στο φούρνο.
protothema.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;