Υλικά:
1-2 μικρά τουρκάκια (ανάλογα με τις αντοχές σας)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
75 γρ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
350 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες (baby shrimps)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα τουρκάκια. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό σκεύος το λάδι και το βούτυρο.
Σοτάρουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τις γαριδούλες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν οι γαριδούλες είναι πλέον έτοιμες ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αραδιάζουμε σε ένα ταψί αραβικές πιτούλες ελαφρώς λαδωμένες, και βάζουμε λίγες γαριδούλες στη μέση με τη σαλτσούλα τους και ψήνουμε για πολύ λίγο στο φούρνο, ίσα ίσα για να ζεσταθούν οι πιτούλες. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Είναι καταπληκτικό ορεκτικό, εύκολο και γρήγορο και επίσης μπορείτε να έχετε τις γαριδούλες έτοιμες από την προηγούμενη.
Kαλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Πηγή: greekcook.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;