Οι απόψεις εδώ διίστανται όχι μόνον ως προς τα υλικά αλλά και ως προς την παρασκευή τους. Διασταυρώνοντας γνώμες, αλλά και την εμπειρία παραδοσιακών μαγείρων καταλήγουμε σε μια συνταγή, την πιο κλασική, ώστε να πετύχουμε αυτά τα μικρά μεζεδάκια να είναι ταυτόχρονα τραγανά, ψημένα στο εσωτερικό τους αλλά ζουμερά και όχι σκληρά και μισοψημένα.
Τα υλικά: 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 3 – 4 σκελίδες σκόρδο, 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 1/2 ματσάκι δυόσμος, 1 κουτ. γλυκού ξίδι, αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα.
Διαδικασία: Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το μουλιάζουμε καλά σε νερό. Κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και το ρίχνουμε στο μπλέντερ ή το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο, την ντομάτα και το ξίδι.
Χτυπάμε τα υλικά σε ελεγχόμενη ταχύτητα ώστε να μη γίνουν πολτός και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με το ψωμί, το οποίο έχουμε στύψει. Προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μείγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 1 τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο για να σφίξει και να σιτέψει.
Μετά πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι και τους αλευρώνουμε.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη μεσαία βαθμίδα ο διακόπτης της κουζίνας).
Τηγανίζουμε ώσπου να ψηθούν καλά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε απλώσει απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσουν από το λάδι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;