Από την πανέμορφη Σίφνο μια ακόμη λιχουδιά. Αστείρευτη η ελληνική κουζίνα, πρωτότυπη και αυθεντική σε όλα τα μήκη και πλάτη της.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ρεβύθια
1 κουταλάκι σόδα
4 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκέψτε τα ρεβίθια για 12 ώρες. Στραγγίξτε τα, πασπαλίστε τα με τη σόδα και αφήστε τα να σταθούν για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε τα πάρα πολύ καλά και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με 6 φλυτζάνια νερό. Αφήστε να πάρουν βράση και και με μία τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τον αφρό που θα σχηματιστεί. Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα πολύ καλά και πολτοποιήστε τα μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Προσθέστε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώστε. Πλάστε τους ρεβυθοκεφτέδες όπως τα κεφτεδάκια, αλευρώστε τους και τηγανίστε τους σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Όταν τους βγάλετε από το τηγάνι μην ξεχάσετε να τους ακουμπήσετε σε απορροφητικό χαρτί.
Tip: Στην αυθεντική συνταγή τα ρεβύθια χρησιμοποιούνται χωρίς πρώτα να βράσουν. Έτσι όμως είναι λιγότερα εύπεπτα από τα βρασμένα, γι’ αυτό προτιμώ να τα βράζω.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;