Το συγκεκριμένο πιάτο είναι hit στις τσαϊνατάουν ανά τον πλανήτη. Κάθε καλό κινέζικο εστιατόριο ή καντίνα που σέβεται τον εαυτό του έχει και το λεγόμενο egg fried rice στο μενού του είτε σαν συνοδευτικό είτε σαν κυρίως επιλογή.
Συστατικά συνταγής
2 φλιτζάνια μακρύκοκο ρύζι
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
2 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 αυγά
½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
Αλάτι
Οδηγίες συνταγής
Βάζουμε 700 ml νερό σ’ ένα βαθύ τηγάνι και μόλις βράσει ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μια φορά, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο όσο να βράζει πιο σιγά.
Βράζουμε με ξεσκέπαστο το τηγάνι για 10 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Μετά από 8 λεπτά προσθέτουμε τον αρακά, βράζουμε για άλλα 2 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα γουόκ (αν δεν έχουμε σε αντικολλητικό τηγάνι) και τηγανίζουμε το μπέικον, 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε την πιπεριά και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά (stir fry) για 2 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο γουόκ μέχρι να σταθούν.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να γίνει ελαφρά τραγανό.
Διάρκεια: περίπου 40 λεπτά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;