Συνταγή της Γαλλικής κουζίνας για κρέμα με καραμέλα, ψημένη στο φούρνο.
Υλικά για την καραμέλα:
Ζάχαρη: 70 γρ.
Νερό: 1 κουταλιά
Υλικά για την κρέμα:
Γάλα: 500 ml
Βανίλια: 1 κάψουλα
Αυγά: 2 μεγάλα ολόκληρα και 4 κρόκοι
Ζάχαρη: 125 γρ.
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάζετε και την φόρμα ή τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσετε για να είναι ζεστά.
2. Σε βαρύ σκεύος, βάζετε τη ζάχαρη και το νερό και βάζετε στη φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Δεν ανακατεύετε, ανακινήτε μόνο που και που, μέχρι να γίνει καραμέλα ελαφρά σκούρα. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και ρίχνετε μέσα την καραμέλα. Με προσοχή, ανακινείτε την φόρμα, να πάει η καραμέλα σε όλο τον πυθμένα και στο τοιχώματα.
3. Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια, να κάψει. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά σιγά το καυτό γάλα, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα.
4. Αδειάζετε το μείγμα με τα αυγά ξανά στην κατσαρόλα που είχε το γάλα και το ξαναβάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η κρέμα να αρχίσει ελαφρά να πυκνώνει και να καλύπτει την πλάτη του κουταλιού. Προσοχή, η κρέμα δεν πρέπει να βράσει.
5. Ρίχνετε την κρέμα στη φόρμα με την καραμέλα και στη συνέχεια βάζετε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο βαθύ σκεύος. Μάσα σε αυτό το σκεύος, βάζετε ζεστό νερό, μέχρι τα 2/3 της φόρμας και το βάζετε στο φούρνο.
6. Ψήνετε την κρέμα για 40 περίπου λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, βγάζετε τη φόρμα από το ζεστό νερό και όταν πέσει η θερμοκρασία της την σκεπάζετε και την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Πριν την σερβίρετε, ξεκολλάτε με μαχαιράκι τα τοιχώματα ολόγυρα και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;