brizola-saltsa_copy

Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα

20 Νοεμβρίου 201110:32

brizola-saltsa_copyΕύκολη συνταγή για χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι, με βουτυράτη σάλτσα. Γίνεται γρήγορα και ταιριάζει με πουρέ και λαχανικά ατμού

Υλικά συνταγής:

Χοιρινές μπριζόλες: 4

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο

Ζεστός μοσχαρίσιος ζωμός: 1 κούπα (σπιτικό ή έτοιμο)

Ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί: 7 – 8 μικρά

Βούτυρο: 40 γρ. μοιρασμένο στη μέση

Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές

Μουστάρδα: 1 κουταλιά

Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα

Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Οδηγίες:

1. Σε μεγάλο τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο να ζεσταθούν. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις τηγανίζετε 6 -7 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε σε πιατέλα και τις κρατάτε ζεστές.

2. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι να μαραθεί και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το μισό κρασί, ρίχνετε και τον ζωμό. Βράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί κάπως η σάλτσα.

3. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μουστάρδα, τα αγγουράκια και το βούτυρο. Ανακατεύετε να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά. Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και περιχύνετε τις μπριζόλες. Σερβίρετε αμέσως. 

http://www.radicio.com

http://www.mpatzakidis.gr/main.html


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr