Κλασική συνταγή της κινέζικης κουζίνας, τηγανιτό ρύζι, που μπορεί να σερβιριστεί σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό.
Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 30 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες
Υλικά συνταγής:
Μακρύκοκκο αρωματικό ρύζι (π.χ. γιασεμιού ή μπασμάτι): 400 γρ.
Αλάτι: 1 κουταλάκι
Σουσαμέλαιο (ανοιχτόχρωμο): 3 + 1 κουταλιά
Αυγά: 3 μεγάλα
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια: 3 τμχ.
Πιπέρι: όσο σας αρέσει
Οδηγίες:
1. Πλένετε το ρύζι, το στραγγίζετε και το βάζετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό, 1,5 εκατοστό πάνω από το ρύζι, το αλάτι και βάζετε στη φωτιά να βράσει. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
2. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε την μία κουταλιά σουσαμέλαιο. Βάζετε το υπόλοιπο στο γουοκ και προσθέτετε το ρύζι. Το τηγανίζετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε και τα αυγά και τηγανίζετε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
3. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι, μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως.
Από την Luise
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;