Τα Αναφιώτικα γλυκά είναι φημισμένα και αυτό το πανεύκολο γλυκό τυροπιτάκι αποτελεί το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε παραδοσιακό δείπνο.
Συστατικά συνταγής
1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
5 αυγά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό ζάχαρη
λίγη μαστίχα
½ κουταλάκι κανέλα
1 βανίλια
1 φύλλο κουρού
Οδηγίες συνταγής
Λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιμιγδάλι. Απλώνουμε το φύλο και το κόβουμε στρογγυλά διαμέτρου περίπου 10 cm, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση και τσιμπάμε το φύλο γύρω – γύρω. Ψήνουμε τα μελιτερά στους 170ο C, μέχρι να ροδίσουν
Διάρκεια: περίπου 1 ώρα
Πηγή : http://www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;