Τούρτα πικρής σοκολάτας με ρούμι και μέλι
συστατικά
“Βάση σοκολατένιας τούρτας
400 γραμμ. σοκολάτα (με 72% κακάο)
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
2 κ.σ. ρούμι μαύρο
½ φλιτζάνι αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης”
οδηγίες
Κομματιάζουμε την πικρή σοκολάτα σε μπασίνα και την περιχύνουμε με το θυμαρίσιο μέλι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει την αποσύρουμε από την φωτιά. Τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Παίρνουμε τη φόρμα δακτυλίδι με τη σοκολατένια βάση για τούρτα και πασπαλίζουμε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει. Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο την τούρτα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε για 15 λεπτά εκτός ψυγείου και σερβίρουμε.
Από το βιβλίο «Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, εκδόσεις Φερενίκη
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;