Ένα διαφορετικό ρολό με κιμά, κίτρινά τυριά και βραστά αυγά
Τι θα χρειαστούμε:
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300γρ. κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια ξερά
2 – 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κρασί
2 αυγά
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό ½ λεμονιού
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 κούπα κίτρινο τυρί (γκούντα, εμένταλ κ.λπ.)
4 – 5 βραστά αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Πως το φτιάχνουμε:
Ζυμώνουμε τους κιμάδες με τα αυγά, το ψωμί στυμμένο καλά, τα κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη, τα μυρωδικά, το λάδι, το λεμόνι, το κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι, τα πιπέρια και τη ρίγανη.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, περίπου, να σφίξει και να αρωματιστεί καλά. Πάνω σε μια λαδόκολλα απλώνουμε το μίγμα του κιμά σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Στη μέση βάζουμε το κίτρινο τυρί λεπτοκομμένο και τα αυγά καθαρισμένα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε τον κιμά και τον φτιάχνουμε ένα ρολό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Kελσίου για 1½ ώρα.
Εναλλακτικά στα τελευταία 45 λεπτά μπορούμε να προσθέσουμε μερικές πατάτες με λίγο λάδι στο ίδιο ταψί.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;