Προφιτερόλ της στιγμής
Υλικά:
100 γρ. σαβαγιάρ
2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
100 γρ. κακάο
1 σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
1 ποτήρι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
λίγο λικέρ
Δυσκολίαμικρή
ΚατηγορίεςΓλυκά
Είδοςγλυκά
Κλειδιάσαβαγιάρ, ζάχαρη, κακάο, κουβερτούρα, αλεύρι, γάλα, λικέρ
Εκτέλεση:
Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει. Στο τέλος, αφού έχει πήξει η κρέμα, προσθέτω λίγο λικέρ.
Κόβω τα σαβαγιάρ κομματάκια σε στρογγυλό πυρέξ (Νο 28 ή 30) και ρίχνω την κρέμα από πάνω.
Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για ένα 24ωρο. Από πάνω γαρνίρω με σαντιγύ.
Πηγή: greekcook.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;