zhta-voitheia-apo-ena-headhunter

Ζήτα βοήθεια από έναν headhunter

10 Ιουλίου 201210:00

zhta-voitheia-apo-ena-headhunterΜπορεί μέχρι τώρα να ήσουν απρόθυμος να ζητήσεις βοήθεια από έναν ειδικό σύμβουλο επιλογής στελεχών, όμως οι εποχές είναι δύσκολες, και καλό είναι να το ξανασκεφτείς. Οι σύμβουλοι έχουν συνεχή επαφή με πληθώρα επιχειρήσεων στην αγορά – αυτή εξάλλου είναι η δουλειά τους- κάτι που σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο.


Γνωρίζουν ποιες από αυτές είναι οικονομικά ανθηρές, ποιες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, ποιες επεκτείνονται σε νέες δραστηριότητες ή και γεωγραφικές περιοχές, ποιες αναζητούν προσωπικό και σε ποιους τομείς της δραστηριότητάς τους. Είναι ενημερωμένοι και για τους μισθούς που δίνονται στην αγορά ανά θέση και επίπεδο αυτής, καθώς και τις θέσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση ανά περίοδο.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά εάν αναζητάς εργασία. Αναμφισβήτητα, νοιώθεις πιο ασφαλής, όταν ψάχνεις δουλειά μέσα από μια αξιόπιστη εταιρία επιλογής στελεχών. Η καθοδήγηση και η πληροφόρηση που λαμβάνεις από τον αρμόδιο σύμβουλο-headhunter συντελούν στην καταλληλότερη επιλογή, ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε. Ένας σύμβουλος μπορεί να σου προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις και να σε βοηθήσει να τις αξιολογήσεις καλύτερα, με βάση τις δεξιότητες, την εμπειρία αλλά και τις ανάγκες σου, καθώς επίσης και να σε ενημερώσει για την εξέλιξη και την κίνηση της αγοράς εργασίας με τις πολύτιμες πληροφορίες, που έχει.

Βασική προϋπόθεση όμως πριν χτυπήσεις την πόρτα τους είναι να λάβεις υπόψη τις παρακάτω συμβουλές:

Να είσαι προσεκτικός

Μην αποκαλύπτεις εμπιστευτικές πληροφορίες για τον εαυτό σου ή τον εργοδότη σου από το τηλέφωνο πριν συναντηθείς με τον ειδικό σύμβουλο και μάθεις για ποιες εταιρίες εργάζεται. Καλό είναι να γνωρίζεις πώς λειτουργεί για να αποφύγεις τις παγίδες. Αν για παράδειγμα, μοιράζει τα βιογραφικά χωρίς να ρωτήσει πρώτα τους υποψηφίους, σίγουρα θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα.

Μην ανοίγεις πολλά μέτωπα 

Προσπάθησε  να συνεργαστείς το πολύ με 1-2 headhunters γιατί είναι βέβαιο ότι κανένας τους δεν είναι πρόθυμος να μοιράζεται τις πληροφορίες του, αν ξέρει ότι είσαι σε επαφή με τους ανταγωνιστές του.  Από την άλλη πλευρά, αν δουλεύεις με πολλούς συμβούλους επιλογής στελεχών δίνεις, σίγουρα, την εντύπωση ότι είσαι απελπισμένος.

Να είσαι προετοιμασμένος

Πολλές φορές οι υποψήφιοι δεν δίνουν τη βαρύτητα που χρειάζεται στη συνέντευξη με το σύμβουλο. Εμφανίζονται με καθυστέρηση, ντυμένοι άσχημα και με απαρχαιωμένα βιογραφικά, χρησιμοποιώντας  τη δικαιολογία, ότι δεν είναι πραγματική συνέντευξη. Αυτό είναι λάθος. Σε όλες τις συναντήσεις με τον headhunter θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να διατηρήσεις το επαγγελματικό σου προφίλ, σαν να έκανες μία κανονική συνέντευξη με έναν δυνητικό σου εργοδότη.

Να είσαι ειλικρινής

Εάν ένας σύμβουλος ανακαλύψει ότι ο υποψήφιος λέει ψέματα, θα τον αποκλείσει από οποιαδήποτε επαγγελματική ευκαιρία. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είσαι απολύτως ειλικρινής. Εάν υπάρχουν πράγματα στην καριέρα σου που δεν μπορείς να διαχειριστείς, συζήτησέ τα μαζί του για να σου δείξει τον τρόπο που θα τα παρουσιάσεις στο μελλοντικό σου εργοδότη.

Διατήρησε την  επαφή

Ακόμα κι αν δεν έχεις κερδίσει την πρώτη εργασία που διεκδίκησες μέσω ενός headhunter, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρεις την επόμενη. Μην απογοητεύεσαι και προσπάθησε να του υπενθυμίζεις την παρουσία σου κάθε δεύτερη εβδομάδα, τουλάχιστον, μιλώντας μαζί του στο τηλέφωνο ή στέλνοντάς του ένα email.

Οσον αφορά στο κόστος των υπηρεσιών των headhunters ο υποψήφιος δεν πληρώνει κάτι. Οικονομικά επιβαρύνεται μόνο η εταιρία που αναζητά προσωπικό.

Πηγή : ΚΑΡΙΕΡΑ

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr