Υλικά
1½ κιλό κουνέλι
1 κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
10 ή και περισσότερες σκελίδες σκόρδο
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρίφαλα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
150γρ. λαδογραβιέρα Ζακύνθου ή κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φύλλα δάφνης
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε το κουνέλι σε μερίδες. Το βάζετε σε γυάλινο ή βαθύ πλαστικό σκεύος και το περιχύνετε με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 24 ώρες.
Βήμα 2
Το στραγγίζετε και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές μέσα σε πλατιά κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Προσθέτετε το σκόρδο ελαφρά χτυπημένο στο μπλέντερ, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο διάστημα αυτό, αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο από το υγρό της μαρινάδας.
Βήμα 4
Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί κομμένο σε κυβάκια. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με πουρέ πατάτας.
Πηγή:www.olivemagazine.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;