Βrit delight: σούπα με πράσα και stilton

17 Μαρτίου 201713:00

Κρεμώδης σούπα με το signature τυρί της Αγγλίας. Απλή, με πλούσια γεύση και εντελώς χειμωνιάτικη.

Προετοιμασία: Mπορεί να γίνει νωρίτερα την ίδια μέρα και να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά πριν το σερβίρισμα. Αν γίνει τελευταία στιγμή, η όλη προετοιμασία παίρνει περίπου 30 λεπτά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά για (4-6 άτομα)
25γρ. βούτυρο
3 μέτρια πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 πατάτες (περίπου 220 γρ) καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
2 φέτες bacon (προαιρετικά)
1.2 lt  ζωμό λαχανικών
2 φύλλα δάφνη
100 ml κρέμα γάλακτος κανονική ή light
100 γρ. Stilton τριμμένο
αλάτι
λευκό και μαύρο πιπέρι

Ετοιμάζετε τη σούπα: Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτετε τα πράσα (και το bacon, αν χρησιμοποιείτε). Σoτάρετε σε μέτρια φωτιά 4-5 λεπτά να μαλακώσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτετε τις πατάτες, σoτάρετε 1 ακόμη λεπτό και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και τα φύλλα δάφνης. Ανεβάζετε τη φωτιά και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού την χαμηλώνετε, προσθέτετε αλάτι, άσπρο πιπέρι και μαγειρεύετε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15-18 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. Αποσύρετε.
Αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης (και το bacon, αν το έχετε βάλει) και προσθέτετε την κρέμα και το Stilton στην καυτή σούπα. Περιμένετε 2-3 λεπτά και την πολτοποιείτε με το blender χειρός. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι πιπέρι.

Σημείωση: Αν δεν έχετε blender χειρός χρησιμοποιείστε το κανονικό, βάζοντας μικρότερες ποσότητες σούπας περισσότερες φορές. Προς αποφυγή εκρήξεων μετά πασαλειμμάτων, επιτρέψτε στη σούπα να κρυώσει για ένα ακόμη 5λεπτο.

Σερβίρισμα: Bάζετε τη σούπα σε ζεστά πιάτα ή μπολ και γαρνίρετε με τριμμένο stilton και μαύρο πιπέρι.

Πηγή: pandespani.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr