Βλάχικο από Βέροια

23 Αυγούστου 201618:43

Υλικά συνταγής

1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 3 κιλά)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, λεμόνι
500 γρ. γιαούρτι
1 αυγό
40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι Καλαμποκιού ΑΝΘΟΣ
40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
240 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ρύζι Αναποφλοίωτο Fytro
150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερό
50 γρ. (8 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
½ κουτ. σούπας κανέλα
2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
1 φακελάκι κουκουνάρι

Εκτέλεση συνταγής

Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε προσθέτοντας ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να μαλακώσει.
Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και το απλώνετε σε ένα μικρό ταψί. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το αυγό και το αλεύρι και περιχύνετε το αρνάκι.
Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το ρύζι με το ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο – λίγο νερό μέχρι να βράσει το ρύζι. Προσθέτετε την κανέλα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και ανακατεύετε.
Σερβίρετε το αρνάκι, γαρνίροντας το με το ρύζι.

Πηγή: icookgreek.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr