Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεία να σας βγάλει ασπροπρόσωπους αν για παράδειγμα αποφασίσετε να μαγειρέψετε κάτι στα γρήγορα ή προκύψει ένα δείπνο με φίλους όταν δεν τον περιμένετε. Μπορείτε να την αρωματίσετε με ό,τι ξερό ή φρέσκο βότανο σας βρίσκεται, όπως μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο…
πληροφορίες
κουζίνα: Ελλάδα
πιάτο: Ορεκτικό
κυρίως συστατικά: Λαχανικά
χρόνος παρασκευής:
45-60 λεπτά
μερίδες: 4-6
συστατικά
1 πακέτο σφολιάτας
100γρ μαργαρίνη
400γρ ανθότυρο τριμμένο
½ κ.σ. βασιλικό
200γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
380γρ κρέμα γάλακτος
3 αβγά χτυπημένα
αλάτι και πιπέρι
οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC
1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή θερμοκρασία και με τη μισή ποσότητα αλείφουμε ένα ταψί.
2. Απλώνουμε τη σφολιάτα στο ταψί.
3. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει
4. Ρίχνουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας
6. Ψήνουμε φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.
Πηγή: gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;