Τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος και καρύδα

29 Νοεμβρίου 201515:26

Υλικά

400 γρ. σοκολάτα γάλακτος σπασμένη σε κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
150 γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
150 γρ, καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αναμειγνύετε με το κονιάκ. Προσθέτετε την την άχνη και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο, μέχρι να πλάθεται.
  • Φτιάχνετε με το μείγμα 24 μικρές τρούφες και τις κυλάτε στην καρύδα ώστε να καλυφτούν από παντού. Αφήνετε τις τρούφες να κρυώσουν και τις σερβίρετε φτιάχνοντας ένα μικρό βουναλάκι. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί.

Πηγή: icookgreek.com

Αρθρογράφος

blank
Ανδριανή Λοϊζίδου
Η Ανδριανή έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Νομική στο Cambridge της Αγγλίας. Έχει δουλέψει σε διεθνούς φήμης εκδοτικούς οίκους και έχει διδάξει Αγγλικό Δίκαιο σε Ακαδημαϊκό επίπεδο.