Τρώμε φυτοφάρμακα: Ποια φρούτα και λαχανικά εμφανίζουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση

3 Μαΐου 201410:34

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικό στοιχείο της διατροφής μας εξασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του οργανισμού. Τι γίνεται όμως όταν είναι εμποτισμένα με εντομοκτόνα που είναι επιβλαβή για την υγεία μας;

Για 10η συνεχή χρονιά, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) έχει κυκλοφορήσει κατάλογο με τα πιο μολυσμένα από φυτοφάρμακα προϊόντα, και για άλλη μια φορά τα μήλα βρίσκονται στην κορυφή.

Η λίστα καταρτίζεται από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας μετά από έρευνα σε 48 φρούτα και λαχανικά για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Περίπου 65% των δειγμάτων ήταν θετικά στο τεστ.

Αυτό είναι άσχημα νέα αφού τα φυτοφάρμακα έχουν συνδεθεί με αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά και μπορούν να ενεργούν ως καρκινογόνα ή να θέσουν εκτός λειτουργίας το ενδοκρινικό σύστημα, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την EWG αυτά είναι τα πιο μολυσμένα με φυτοφάρμακα τρόφιμα:
Αμπελοφάσολα
Πατάτες
Τοματίνια
Αγγούρι
Νεκταρίνια
Κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές
Σπανάκι
Ροδάκινα
Σέληνο
Σταφύλια
Φράουλες
Μήλα

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr