2-592589-25

Καβάλα«3ημερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σαλιγκαροτροφίας»

17 Μαΐου 201208:01

2-592589-25Η σωστή εκπαίδευση του υποψήφιου εκτροφέα σαλιγκαριών είναι παράγοντας μεγάλης σημασίας για την επιτυχία της προσπάθειας. Πολλοί ενδιαφερόμενοι ξεκινούν μόνοι τους , χωρίς να διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις , θεωρώντας ότι πρόκειται για μια εύκολη εργασία ή ότι μέσω της προσωπικής ενασχόλησης θα καταφέρουν να αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία και να λειτουργήσουν αποδοτικά την μονάδα τους.

Έτσι καταλήγουν σε πολύ μικρές παραγωγές που καθιστούν την μονάδα μη βιώσιμη με επακόλουθο την απογοήτευση και πολλές φορές την διακοπή λειτουργίας της μονάδας. Επιπλέον , προκύπτουν δαπάνες σε χρήματα και κυρίως σε χρόνο που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την σωστή εκπαίδευση.

 

Η εκπαίδευση όμως πρέπει να γίνει μόνο από εξειδικευμένους και πεπειραμένους σαλιγκαροτρόφους οι οποίοι θα αναλάβουν να μεταδώσουν την γνώση και την εμπειρία τους προς τους υποψήφιους σαλιγκαροτροφείς ώστε οι δεύτεροι να απολαύσουν γρήγορα αποδοτικές παραγωγές με το μικρότερο δυνατό κόστος.

 

Αυτό το στόχο έρχεται να επιτύχει το 3ήμερο σεμινάριο σαλιγκαροτροφίας, που θα πραγματοποιηθεί 25,26 και 27 Μαϊου 2012, στην Καβάλα  (ώρες διεξαγωγής 16:30 έως 20:30). Εισηγητής του σεμιναρίου , ο κος Νίκος Κατσούλης, εκπρόσωπος του κρατικού εκπαιδευτικού κέντρου σαλιγκαροτροφίας Châteaufarine de Besançon της Γαλλίας.

Σε ποιόν απευθύνεται 

 

  1. Σε εκτροφείς που έχουν ήδη ξεκινήσει και θέλουν να αυξήσουν την παραγωγή τους εκπαιδευόμενοι από ειδικούς
  2. Σε ιδιώτες που επιζητούν να αυξήσουν το εισόδημά τους , εκμεταλλευόμενοι κάποια έκταση που διαθέτουν ή θα μισθώσουν
  3. Σε γεωργούς που αναζητούν μία σύγχρονη και αποδοτική εκτροφή
  4. Σε γεωπόνους που θέλουν να γνωρίσουν πλήρως τα μυστικά της συγκεκριμένης εκτροφής και να είναι σε θέση να καθοδηγήσουν τους πελάτες τους

 Σημείο διεξαγωγής   

Για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου επιλέχθηκε ένας σύγχρονος και λειτουργικός χώρος . Το ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ  παρέχει ιδανικούς χώρους με όλα τα οπτικοακουστικά μέσα και άνετη παρακολούθηση για τους συμμετέχοντες  ( Πιέστε ΕΔΩ για να έχετε εικόνα των χώρων)

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Πρώτη ημέρα

Εισαγωγή στην εκτροφή σαλιγκαριών

•           Ποιο τύπο εκτροφείου πρέπει να επιλέξω;

•           Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανοικτού και κλειστού τύπου

•           Διάρκεια συγκομιδής

•           Ποιο είδος σαλιγκαριού πρέπει να επιλέξω να εκτρέφω; Γιατί;

•           Τι πρέπει να γνωρίζω πριν ξεκινήσω;

•           Χρήσεις προϊόντων σαλιγκαριού

Η εμπορία του σαλιγκαριού

•           Πού και πώς διοχετεύεται το προϊόν που θα παράγω;

•           Η ελληνική παραγωγή:

            – Τι παράγει η Ελλάδα;

            – Πώς πουλάνε οι Έλληνες εκτροφείς; (προϊόντα, αγορές, τιμές)

•           Η γαλλική αγορά:

            –           Ποια είδη σαλιγκαριού και σε τι ποσότητες καταναλώνονται;

            –           Ποιες είναι οι αγορές – στόχοι

•           Η ελληνική αγορά:

            –           Ποια είδη σαλιγκαριού και σε τι ποσότητες καταναλώνονται;

            –           Ποιες είναι οι αγορές – στόχοι

Κατασκευή του εκτροφείου

•           Περίφραξη

•           Διάδρομοι

•           Παρτέρια

•           Ηλεκτρικός φράχτης

•           Βιολογικός φράχτης

Ψεκασμός

•           Γιατί είναι απαραίτητος ο ψεκασμός;

•           Πώς πρέπει να ψεκάζω σωστά;

Βλάστηση

•           Ο ρόλος της βλάστησης

•           Προετοιμασία

•           Είδη φυτών

 

 

Δεύτερη ημέρα

Εχθροί του σαλιγκαριού

•           Παράσιτα

•           Βακτηρίδια

•           Πουλιά

•           Τρωκτικά

•           Ατυχήματα

•           Αντιμετώπιση

Φωλιές τύπου κουρτίνας

•           Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

•           Τρόποι κατασκευής

Χαμηλές φωλιές

•           Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

•           Τρόποι κατασκευής

Ψηλές φωλιές

•           Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

•           Τρόποι κατασκευής

Τροφές

•                       Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η σωστή τροφή; Διαθέσιμες συσκευασίες.

•                       Πώς πρέπει να ταΐζω σωστά; (χρόνος, ποσότητες)

•                       Αποθήκευση τροφής

•                       Πώς πρέπει να είναι διατεταγμένες οι ταΐστρες

 

 

Τρίτη ημέρα

Αναπαραγωγή των σαλιγκαριών

•           Τι είναι οι μάνες; (χαρακτηριστικά, προέλευση)

•           Η διαδικασία της αναπαραγωγής (γέννα)

•           Πώς ξεκινάω την αναπαραγωγή;

•           Συνθήκες του εκτροφείου

•           Συνθήκες του θαλάμου

•           Τι πρέπει να γνωρίζω πριν ξεκινήσω;

Επώαση

•           Τι πρέπει να γνωρίζω για την επώαση;

•           Συνθήκες του θαλάμου

•           Ποιες είναι οι κατάλληλες θερμοκρασίες;

•           Νεογνά

Συγκομιδή των σαλιγκαριών

•                       Η συγκομιδή την πρώτη εβδομάδα

•                       Η συγκομιδή μετά την πρώτη εβδομάδα

•                       Τι πρέπει να προσέξω και τι να αποφεύγω κατά τη διαδικασία της συγκομιδής;

•                       Συνθήκες και θερμοκρασίες σωστής αποθήκευσης

•                       Κριτήρια επιλογής των μανών κατά τη συγκομιδή

Μεταποίηση των σαλιγκαριών

•                       Ποιες είναι οι μορφές του τελικού προϊόντος;

•                       Εξοπλισμός τυποποιητηρίου

•                       Επεξεργασία των σαλιγκαριών (θανάτωση, βρασμός, κελύφη, βουτύρωμα)

•                       Συσκευασία του προϊόντος

Συζήτηση – ερωτήσεις

 

 

Κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο

 

Το κόστος συμμετοχής διαφοροποιείται αναλόγως αν γίνει προσωπική δήλωση συμμετοχής ή ταυτόχρονη με συνεργάτη .  

 

Αριθμός συμμετεχόντων

Κόστος

1 άτομο

350 €

2 άτομα

600 €

3 άτομα

850 €

Γκρούπ με περισσότερα των 3 ατόμων

Ειδική συμφωνία

 

*** Ειδικές τιμές για τους ανέργους ***

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται :

 

  1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου
  2. Έντυπο υλικό για σημειώσεις.
  3. Φωτογραφίες από τις παρουσιάσεις ( σε ηλεκτρονική μορφή )
  4. Απεριόριστη πρόσβαση σε μπουφέ με καφέ, χυμούς και βουτήματα όλες τις ημέρες και για όλες τις ώρες διεξαγωγής
  5. Ειδική τιμή για την δημιουργία επενδυτικού φακέλου συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα της επιλογής του συμμετέχοντα
  6. Ειδική τιμή για διμαονή στο ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ
  7. Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου


Δηλώσεις συμμετοχής

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη να γίνει έως τις 22 Μαϊου . Η κράτηση μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 210-6538009 ή μέσω email στην διεύθυνση /Users/Andreas/Desktop/Kavala%20seminar/snails@epidotoumena.com“>snails@epidotoumena.com 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 

Σύμβουλοι επιχειρήσεων

Κηφισίας 166Α & Σοφοκλέους

Μαρούσι, 15126

Τηλ.: 210-6538009

Email : snails@epidotoumena.com“>snails@epidotoumena.com

www.epidotoumena.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr