- Με ένα πιάτο κόβουμε τα παντεσπάνια σε διάμετρο 21 εκ.
- Κόβουμε το κάθε παντεσπάνι σε 3 κύκλους με 3 τσέρκια 18, 14 και 10 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα παντεσπάνια. Τα χωρίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για το frosting
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το κακάο, 2 κ.σ. από την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Βάζουμε την κρέμα φουντουκιού σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Ενώνουμε τα παντεσπάνια βάζοντας εναλλάξ κύκλους βανίλιας-σοκολάτας. Ενδιάμεσα βάζουμε κρέμα φουντουκιού για να «κολλήσουν» μεταξύ τους. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια από τα παντεσπάνια.
- Μεταφέρουμε το ένα δίχρωμο παντεσπάνι στη βάση της πιατέλας σερβιρίσματος και απλώνουμε λίγο από το frosting.
- Καλύπτουμε με άλλο παντεσπάνι και φροντίζουμε να έχει τα αντίθετα χρώματα από το πρώτο. Απλώνουμε λίγο από το frosting. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα παντεσπάνια.
- Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο frosting σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και περιμετρικά.
- Σερβίρουμε με φράουλες, blueberries, φουντούκια, φύλλα δυόσμου και τριμμένη κουβερτούρα.